Een perfect kapsel begint bij gezond haar.
Voor adviezen over de beste verzorging van uw haar bent u bij ons aan het juiste adres. De producten van L’anza staan garant voor kwaliteit. Voor ieder type haar is er een perfecte shampoo, de beste conditioner en het mooiste stylingproduct. Ons team wordt regelmatig bijgeschoold om u optimaal te kunnen adviseren.

In onze salon geven wij u graag een goed advies hoe u met onze producten kunt omgaan. Om u alvast op weg te helpen, hebben wij voor u een aantal tips.
Uw haar wassen
Mooie, gezonde haren vragen een goede verzorging. Wij kennen als geen ander uw haartype, hierdoor kunt u de geschikte shampoo kopen voor uw haar. Voeg daarbij onze tips en uw haar wordt uitstekend verzorgt en u kunt het zo vaak wassen als u wilt.

Onze tips…
1. Was uw haar niet met te heet water, daar droogt het haar, maar vooral de haarpunten, van uit.

2. Maak het haar eerst door en door nat voor u de shampoo erover verdeelt. De shampoos van L’anza zijn heel geconcentreerd, dus zuinig in gebruik. Bovendien maakt teveel shampoo het haar niet schoner.

3. Wrijf de shampoo een beetje schuimend tussen uw handen, zodat deze makkelijker te verdelen is.

4. Breng de shampoo aan rondom uw hoofd en masseer de hoofdhuid zachtjes. Het haar rond uw gezicht en in uw nek is vaak het meest aan een wasbeurt toe, dus was deze plaatsen goed.

5. Hebt u lang haar? Vouw het dan niet dubbel tegen uw achterhoofd om ook eens stevig over de punten te wrijven! De haarpunten zijn vaak poreus en niet bestand tegen deze hardhandige aanpak.

6. Het uitspoelen duurt – als het goed is – langer dan het wassen zelf. Gebruik veel lauw water bij het spoelen. Als er shampooresten in het haar achterblijven, is het zwaarder en dus lastiger in model te brengen. Bovendien wordt het dan sneller vuil omdat stofdeeltjes makkelijker in het haar blijven kleven.

Handig om weten:
De shampoos van L’anza kunt u probleemloos elke dag gebruiken: ze zijn zacht en halen alleen het vuil en overtollige vet weg, maar laten de natuurlijke oliën het haar intact.

=======================================================================================================

Tiener overleden na gebruik haarverf

Een bericht met een waarschuwing van Organic color systems USA.
Tabatha McCourt uit Engeland 17 jaar vond het heerlijk om haar haar te verven. Ze is volgens de artsen overleden aan een ernstige allergische reactie op de chemische bestanddelen van de haar verf die ze afgelopen zaterdag gebruikt heeft.

De Engelse tiener kleurde haar haar regelmatig, dus de allergische reactie was een volkomen verrassing. De politie in haar woonplaats Airdrie verklaarde dat de reactie op de haarkleuring nog geen 20 minuten nadat ze de verf opgebracht had ontstond.
Ze was bij haar vriendin voor een gezellig TV avondje toen ze besloot haar haar te verven. 20 minuten nadat ze de kleuring opgebracht had, begon ze volgens haar vriendin Heather Goodhall het aluminiumfolie van haar hoofd te trekken. ‘Haar ogen begonnen gek te doen en ze werd misselijk. Ze leek op een gegeven moment net een lappen pop, helemaal slap en bleef gewoon liggen, “vertelde Heather. De tiener werd zo snel mogelijk naar het ziekenhuis gebracht, waar ze na korte tijd overleed.

kleurpigmenten
Alle blijvende (permanente) haar kleuringen bevatten chemische bestanddelen die een oxidatie proces aangaan met kleurpigmenten. ALLE permanente haarverf bevatten een soort van kleurpigmenten. Echter, niet alle kleur pigmenten zijn hetzelfde gemaakt. Er zijn twee soorten pigmenten die in permanente verf het meest voorkomen:p-paraphenylenediamine (PPD) en toulen-2,5-diamine sulfaat (ook bekent onder de naam p-paratoluenediamine of PTD)

Giftig
Ondanks dat met de pigmenten met PPD’s jarenlange ervaring en kennis is, (PTD’s pigmenten zijn veel giftiger, gevaarlijker en kunnen veel heftigere allergische reacties veroorzaken) zijn er steeds meer bedrijven die PPD’s vervangen hebben door PTD’s zodat ze kunnen adverteren dat ze zonder PPD’s werken.
Helaas, PTD’s zijn tweemaal zo giftig en er is tweemaal zoveel pigment nodig voor om het zelfde effect te krijgen.
Dus deze misleidende bedrijven brengen die haarkleuringen op de markt als een meer veilige haar kleuring, terwijl deze dus in werkelijkheid 4 maal zo giftig zijn als normale haar verf. Waardoor de kapper en de consument een gevaarlijk vals gevoel van veiligheid wordt gegeven.

Ook natuurlijke haarverf bevat PPD’s
Alle haarverven bevatten een bepaalde hoeveelheid pigment. Zelfs demi(semi)permanente of natuurlijke haarkleuringen zoals henna bevatten PPD’s of PDS/TDS. Wanneer jouw haarverf adverteert met ‘ zonder PPD”s ‘ dan kan je er vanuit gaan dat het PTD’s bevat, en dus veel gevaarlijker is.
Wanneer je ooit een nieuwe haarkleur probeert, het maakt niet uit waarmee ze adverteren, zou je voor de zekerheid eerst een gevoeligheidtestje moeten doen. Je neemt en beetje verf en doe dat op de binnenkant van je arm, plak er een pleister op en kijk of je na 24 uur ( of 48 uur ) een reactie krijgt. Geen reactie! Dan pas kleuren.

Kleuren bij de kapper
Nu is haar kleuren een ingewikkelde behandeling. Waarbij zorgvuldige bereiding, ervaring in verschillende technieken, bewust zijn van de ingrediënten van de kleuring en doordachte creativiteit belangrijk zijn. Zelfs wanneer je overweegt een pakje bij de drogist op je hoofd te smeren. Je zou eerst kunnen overwegen om naar een kapsalon te gaan en daar je haar laten kleuren door een geschoolde kleurspecialist die een expertis om jou een goede en mooie haarkleur te kunnen bezorgen.

Laagste % PPD’s mogelijk ( 0,6%)
Organic Color Systems ( de kleuring waarmee we in de kapsalon haarverzorging Edwin Minnee in Katwijk maar werken) bevat de laagste hoeveelheid PPD’s die mogelijk is. Zelf in de donkerste kleuren niet meer dan 0,6%. Hoewel verreweg de grootse meerderheid van de mensen die met Organic Color Systems wordt gekleurd nooit een allergische reactie zal vertonen. Zou je er voor de zekerheid kunnen kiezen om eerst een gevoeligheid testje te laten doen. Wel minimaal 24 uur voor je het haar laat kleuren. Dan weet je dat je echt veilig zit.