Gebruiksaanwijzing OCS aanzet

Je hebt nu een pakketje met ocs kleur gehad. Deze is speciaal samengesteld zoals het persoonlijke kleur recept dat we voor jou in onze salon gebruiken.
Hierbij een waarschuwing. Ocs is een lastig product om mee te werken en vereist extra professionele aandacht. Hoogst waarschijnlijk is het resultaat niet het zelfde als dat je in de salon gewend bent. We hopen voor een acceptabel resultaat.
Belangrijk is dat je elke stap goed opvolgd om zo het best mogelijke resultaat te halen.
Voor je gaat beginnen: Zet alles klaar in volgorde van wat je nodig hebt. Lees eerst de hele gebruiksaanwijzing.
Stap 1
Was met de bijgevoegde shampoo. (Nr1) niet te zwaar masseren maar wel minimaal! 5 min inwerken. Goed uitspoelen
Stap2
De kuur ( nr 2) goed verdelen op de uitgroei 10 min in laten werken. Daarna goed uitspoelen.
Stap 3
Afdrogen met een handoek maar niet te droog! Het haar moet tijdens het kleur opbrengen wat vochtig blijven (net geen druipen)
Stap 4
Doe het liefst oude kleren aan. Bovenkleding die je niet over het hoofd moet uittrekken of trek geen kleding aan (gemakkelijker onder de douche met uitspoelen)
Stap 5
Verdeel het haar in 4 partijen van uit een kruis . Een scheiding van voor naar achter en een scheiding in het midden en van zij naar zij net achter het oor. Zet de 4 plukken vast met een klem. Evt kan je een beetjes vaseline op je voorhoofd smeren tegen vlekken. LET OP NIET HET HAAR AANRAKEN WANT DAN PAKT DE KLEUR NIET!!
Stap 6
Trek de handschoenen aan.
Stap 7
Mengen van de verf. Doe de inhoud van de flesjes(A/B) bij elkaar in het verf bakje. Dit moet meestal 1:1 zijn bv: 20 gr kleur product met 20 gram activator gebruik een keuken weegschaal. (In sommige gevallen mag het anders maar dat wordt je dan bij aanschaf vermeld)
Stap 8
Roeren met de kwast. Zodra je de verf en activator in het verfbakje zit roer dan grondig met de kwast . De kleur is goed wanneer de vloeistof in een dikkere gel veranderd . Het blijft dan gemakkelijk plakken aan je kwast. Dan is het klaar om op te brengen.
Stap 9
De verf opbrengen. Is het haar te droog maak dan vochtig met een plantespuit.
Eerst smeer je de verf redelijk dik op het haar op de voorste rand langs het voorhoofd tot de voorkant oor ( alleen de uitgroei)
Daarna de midden scheiding van voor tot de nek. Daarna op de dwarse scheiding van oor tot oor
Stap 10
Haal de klem van het haar boven (links ) los neem een dun passeetjes (plukje haar) schuin diagonaal op. Begin op de kruising van het kruis bov op het hoofd wat je net gemaakt heb met de eerste scheidingen.
Stap 11
Hou deze pluk naar voren. Smeer deze met verf in (alleen de uitgroei) en plaats het schuin naar achter.
En smeer de andere kant van de pluk in. Leg de pluk naar achter op het hoofd.
Stap 12
Neem de volgende passe op (hoe dunner hoe beter) en herhaal stap 10 met de volgende passe (plukje) en ga zo passee na passee helemaal naar voren.
Stap 13
De stap 9 tot 11 aan de andere kant (rechts).
Stap 14
Wanneer je de bovenkant helemaal af hebt. Plaats dan het net gekleurde haar bij de scheiding van oor tot oor naar voor en leg het op het gedeelte wat al gekleurd is zodat de achter partij helemaal vrij komt te liggen.
Stap 14
Maak de klem los in de linker achterpartij. Eerste passee begin je weer in de kruising boven kant.
Hou de pluk eerst naar beneden smeer de verf op de aanzet sla de pluk omhoog een smeer de andere kant in. Leg neer op het hoofd naar boven toe voorzichtig dat je geen verf knoeit in de punten. En ga zo verder met dunne passees naar beneden
Stap 15
Ga door met stap 13 tot ongeveer halverwege de achterkant en begin met stap 13 aan de rechterkant.
Stap 16
Doe de onderkant. Is het haar tekort om het omhoog te plaatsen? Maak dan vertikale passees . Begin bij de middenscheiding en ga zo naar de buitenkant.
Stap 17
Heb je de hele uitgroei in gezet? Zet dan nog extra verf weer op de voorkant en langs de hele verdere contouren(de overgang van de huid naar het haar of haarlijn).
Stap 18
Plaats het plastic 3hoeks mutje op het hoofd. Zorg dat al het haar (van de aanzet) goed bedekt is. Zo min mogelijk op de hoofdhuid. (kan gaan irriteren).
Stap 19
Eerst 10 minuten met kap warmte in laten werken.
Heb je geen kap? Maak dan warm met een fohn op de lage stand. Of doe een handoek (evt. Licht vochtig) in de magnetron.
Stap 20
Dek het hoofd af met een dikke handoek en laat minimaal 25 -40 minuten zitten.
Stap 21
Verwijder de handoek en plastic mutsje en maak haar nat . Niet helemaal uitspoelen!
Ga minimaal 5 minuten je haar masseren zodat de verf gaat emulgeren ( mengen) met het water .
Stap 22
Spoel de verf emulsie uit. Grondig!!!
Stap23
Was met je shampoo het haar twee keer. Doe daarna het haarmasker in laat dit minimaal 5 minuten inwerken. Uitspoelen en dan de conditioner ( mag iets meer dan normaal) goed verdelen over het hele haar. 2 min inwerken en uitspoelen.
Stap 24
Finish je haar zoals je gewent bent.

Succes!